Шоу

Защо не трябва да спим голи?

  17.08.2022 17:01  
Защо не трябва да спим голи?

Въпросът дали можем да спим голи няма категоричен отговор. Някои източници твърдят, че това дори е полезно за здравето. Има обаче мнения и примери, които доказват обратното.

В древна Русия съществувало суеверие, което плашело хората и им забранявало да спят голи. В миналото се е вярвало, че по време на сън човек става най-беззащитен пред тъмните сили. Ако спи без дрехи, ще е още по-безпомощен срещу набезите на злите сили и те много по-лесно ще му вземат душата. Най-строгата забрана за спане без дрехи била наложена на нежния пол, защото те били смятани за най-привлекателни за демоните и, ако един от тях си хареса жена, той лесно ще я завладее и ще се премести в тялото ѝ.

След пристигането на християнството в Русия, църквата подкрепила тази забрана. На жените било забранено да махат дрехите си дори пред съпруга си. В допълнение, по време на интимност между партньорите жените не трябвало да са напълно голи.

Ето и някои от логичните причини, които застават срещу идеята да спим голи:

1. Студът

Температурата на човешкото тяло спада докато спи. Ето защо когато внезапно се събудим през нощта може да усетите силен студ. И за да се отървете от него, трябва да потърсите допълнително одеяло, което пък ще наруши съня ви. Освен това интимните части лесно изстиват без бельо.

2. Непредвидени спешни ситуации

Представете си, че се случи нещо неочаквано – пожар, земетресение или нещо не толкова животозастрашаващо, но все пак налагащо бързо да се изстреляте от леглото? Как ще реагирате, ако сте голи?

3. Неудобство

Човек, който живее под един покрив с много хора, ще трябва да се облича всеки път, за да отиде до тоалетната през нощта. Ако не направите това, можете да влезете в неудобна ситуация, като се срещнете с някого от съквартирантите в жилището.

4. Хигиена

Контактът на спално бельо с интимните части на човешкото тяло може да причини някои заболявания, особено ако то не е много свежо. Малко хора сменят чаршафите и одеалата всеки ден, докато бельото се сменя всеки ден.

5. Неочаквани и неканени посетители

Хората имат навика да влизат в стая, без да чукат. В тази ситуация сънят без дрехи определено не си заслужава. В края на краищата, по този начин вие ще поставите в неудобно положение не само себе си, но и някой, който може внезапно да влезе в спалнята ви.

6. Качеството на спалното бельо

Ако спалното бельо е изработено от нискокачествени тъкани, тогава заспиването става неприятно, особено за голи хора./Fakti


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29