Новини

Спират камионите на паркинги у нас, за да няма трафик около Видин и Русе

  17.08.2022 13:47  
Спират камионите на паркинги у нас, за да няма трафик около Видин и Русе

Има изключително увеличение на трафика на камиони по пътища в порядъка на 20% годишно - особено между граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" и граничните пунктове по северната граница на страната, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг в Министерския съвет.

Не сме сигурни, че тежкият трафик се дължи само на войната в Украйна. Трайното решаване трябва да обхване всички пътни отсечки от ГКПП "Капитан Андреево" до северната граница - Русе, Видин, каза той.

"Проблемите са набелязани, по тях работят трима заместник-министри - на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството. От вчера камионите се спират на паркинги в страната и се пускат поетапно, за да няма струпвания около Русе и Видин", уточни Демерджиев.

Камионите ще се спират вече до Свиленград, досега това се случваше само в Северна България. Ще покрием цялото трасе, от Свиленград до северната граница, за да елиминираме възможността камионите да заобикалят постовете, обеща министърът. Това увеличава сигурността на граничния контрол и в него участват всички заинтересовани институции, включително Националната агенция за приходите и агенция "Митници", като ще предложим трайно решение на проблема със струпване на камиони по границата, посочи той.


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29