Икономика

Парите на фермерите по програмата за селските райони ще се забавят

  12.08.2022 17:29  
Парите на фермерите по програмата за селските райони ще се забавят

арите на фермерите по програмата за селските райони ще се забавят. Това обяви в Несебър земеделският министър Явор Гечев при откриването на новото рибарско пристанище в града.

Проблем се оказва сключването на договори и натрупаните голям брой проекти. Предстои обаче да влезе в сила екшън план, с който ще се преструктурират различните единици, за да тръгнат директните плащания.

Министър Гечев коментира още, че се работи по план, чрез който най-уязвимите групи да получат дърва за огрев за предстоящата зима, но и там се срещат трудности.

"Парите не са проблем при самия дърводобив. Проблемът е, че това не е най-апетитната професия, няма достатъчното механизация, няма хора достатъчно, които искат да добиват дърва. Следващата седмица сме заявили вече среща с големите преработватели, а имаше срещи вече и с Министерството на правосъдието, за да видим възможностите за лица лишени от свобода дали може да направим симбиозата на допълнителни работници вътре в горските предприятия за добив", каза Явор Гечев.


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29