Новини

Борисов хвали служебната власт, потвърждавала твърденията на ГЕРБ за хаос и провал

  05.08.2022 19:30  
Борисов хвали служебната власт, потвърждавала твърденията на ГЕРБ за хаос и провал

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се изказа ласкаво за работата на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, и по-конкретно за констатациите на кабинета, че бившето коалиционно управление е оставило след себе си "хаос и катастрофа", каквито били и оценките на ГЕРБ още докато правителството, оглавявано от Кирил Петков, беше на власт.
"Контрабандата е страховита в момента и неслучайно днес са сменени шефовете на митниците и данъчните. Щото те огромни пари от контрабанда натрупаха тези момчета (вероятно има предвид "Продължаваме промяната" - бел. ред.) и аз съм убеден, че техните избиратели скоро ще разберат как и колко са се облагодетелствали, а и всеки ден го разбираме от два дена", коментира Борисов пред свои симпатизанти земеделци в Исперих, която среща беше излъчена в профила му във "Фейсбук".
По думите му на всичките твърдения и въпроси на ГЕРБ по отношение на различни политики сега служебното правителство "всеки ден дава отговори и те са хаос и катастрофа".
"Няколко служебни правителства на президента Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо. Сега когато същият президент със същото служебно правителство им казва, че е хаос, катастрофа и провал във всичко, почват да му се сърдят. И стигат до нахалството да обясняват, че едва ли не имаме нещо общо с Радев. Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с президента Радев, е ГЕРБ", отбеляза още той.
Той за пореден път нарече "измамници" лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. "Като видите, че грее слънце, значи е ден. Само на това ще вярвате. Иначе - не. Това са измамници!", настоя Борисов.
Нападна бившите управляващи и за обещаната от тях доставка на 7 танкера с втечнен газ. Проблемът според него бил, че договорът за газа се криел, защото този газ щял да бъде с "десетки проценти" по-скъп. Направи аналогия със сключения меморандум с "Джемкорп", който договор беше сключен в Гранитната зала на Министерския съвет. Трябвало и за втечнения газ договорът да бъде сключен там, имайки предвид това да стане публично.
"Като има оферта, да видим къде е договорът, колко струва, къде ще се разтоварва и всичко останало, а те искат служебният министър да подписва, за да се стовари всичко на главата на Радев", допълни Борисов.
Лидерът на ГЕРБ посочи, че този път искрено се надявал изборите да протекат по честен начин, а не както по думите му е било по времето на бившия вътрешен министър Бойко Рашков.
"Много разчитам на президента да осигури максимално прозрачни и честни избори, за да могат хората да не губят тотално доверие в машините", отбеляза Борисов. И допълни: "Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната" и останалите, ще има още един етап, в който народът ще се гърчи."
Той коментира и твърденията на БСП, че служебното правителство и Радев се опитвали да ги "чегърта" и посочи, че в същото време президентът е назначил отново техни министри на възлови министерства.
Според него в земеделието имало криза и тя е била създадена от кабинета "Петков".
В неделя Борисов използва съвсем различен тон към "Продължаваме промяната", когато представи шестте приоритета на партията си след предстоящите парламентарни избори. Той заяви, че политическата сила, която ги възприеме, ще бъде съюзник и без да я споменава, насочи думите си към "Продължаваме промяната"./Дневник


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29