Анализи

Борисов видя страховита контрабанда. Затова имало рокади в митниците и НАП

  05.08.2022 16:06  
Борисов видя страховита контрабанда.  Затова имало рокади в митниците и НАП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в момента контрабандата в страната е "страховита". "И не е само със зърното. Не случайно днес са сменени шефовете на митниците, на данъчното. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. Виждате, че на всичките наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, хаос, катастрофа и всичко останало", настоя той на среща със земеделци в Исперих. Бойко Борисов заяви, че продоволствена криза в страната няма, но такава била изкуствено създадена от правителството на Кирил Петков.

Борисов подкрепи призива на Десислава Танева, бивш земеделски министър, да бъде върнат Плана за напояване. Земеделски стопани се оплакаха на Бойко Борисов, че управляващите след него са ги съсипали. Огромни били трудностите заради скъпите торове.

Десислава Танева пък отбеляза, че управлението на страната за година и половина не е защитило нито една сфера в земеделието. Относно обявените от Държавен фонд „Земеделие“ загуби в размер 100 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони, Бойко Борисов заяви:

"От министър на БСП в земеделието се предава на министър от БСП в земеделието. А вие ми говорите за планове... Всичко е лъжа и измама. Още малко трябва на народа, за да разбере измамата. Тя не е промяна, а измама. Последните издихания на измамата излизат едно по едно, всичките наши твърдения и въпроси сега служебното правителство всеки ден дава отговори и те са хаос, хаос, катастрофа...100 милиона изгубили от фонд "Земеделие", милиард от друга", пресметна Борисов.

"Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо... Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши", заяви Бойко Борисов. За предстоящите избори Борисов каза:

"Надяваме се този път да бъдат честни, защото Рашков и компания преследваше само една, може би две партии. Много разчитам на президента, защото той стои зад машинното гласуване, да осигури максимално прозрачни, честни, за да може хората да не губят тотално доверие в машините". 

"Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната", ще има още един етап, в който народът ще се гърчи. Искате ли да ви кажа как Гълъб Донев ще прави бюджет? - Перо по перо. - Казвам го с най-добро чувство", заяви още Борисов.


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29