Шоу

Google добавя изгледи от птичи поглед към Google Maps

  02.08.2022 16:49  
Google добавя изгледи от птичи поглед към Google Maps

Google добавя фотореалистични изгледи от въздуха към близо 100 точки на интерес в Google Maps. Те ви дават изглед отгоре на забележителности в градове като Барселона, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио.

Според публикация в блога на Google от Аманда Лойхт Мур, изгледите от въздуха са „първата стъпка“ към стартирането на т.нар. "потапящ изглед", който компанията демонстрира на Google I/O.

Според говорителя на Google иновацията ще включва и изгледи на закрито и картографирана информация като трафик и време. Потапящият външен вид ще започне да се разпространява и в Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио „по-късно тази година“.

В допълнение към изгледите от въздуха, Google добавя още няколко нови функции към Maps. За велосипедни маршрути ще можете да виждате допълнителна информация, като например дали конкретният път, който искате да поемете, е главен или второстепенен и дали вашият маршрут включва стълби или стръмни хълмове.

Новите изгледи от птичи поглед и уведомленията за споделяне на местоположение вече са достъпни глобално за iOS и Android, казват още от компанията. Актуална информация за веломаршрута ще се появи в "следващите седмици".

 


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29