Новини

Христо Иванов: Отиваме на избори заради партиен егоизъм

  27.07.2022 11:55  
Христо Иванов: Отиваме на избори заради партиен егоизъм

Вече е ясно, че отиваме на избори. Нашата оценка е, че това е в резултат от партиен егоизъм и страшно дребнавото отношение към политиката в България на фона на огромните предизвикателства пред които е изправена страната. Тежка неадекватност и безотговорност. Това каза председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов.

Попитан чии егоизъм, Иванов отговори: "по малко на всеки от участниците, но последно на "Има такъв народ".

Дори войната която започна и всички последствия от нея, не накараха българската политическа система да се отрезви, смята Иванов.

"Демократична България" се опита да застане на страната на здравия разум и с този капитал ще се явим на тези избори, с тези призиви, посочи той.

Като логичен ход Иванов определи възможността за общо явяване на изборите с "Продължаваме промяната". Ще направим такова предложение, добави той като уточни, че така ще избегнат възможността електората да се дели. Иванов бе категоричен, че предзиборни разговори не водят.
Ако има воля, до края на седмицата парламентът може да намери решение за КЕВР, стана ясно от думите на Иванов. Според него най-чистият вариант е предложението КЕВР от своя състав да може сам да се определя, временно, докато бъде избран председател.

Връщането на Иван Иванов съвсем не е безспорно конституционно, а и самият той публично казва, че не иска да се връща, каза още съпредседателят на ДБ, припомняйки, че ДБ е внесла законопроект за промяна в закона за енергетиката.


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29