Новини

ГЕРБ при президента: Трябва да се търсят устойчиви решения за България

  15.07.2022 11:09  
ГЕРБ при президента: Трябва да се търсят устойчиви решения за България

Втората от поредицата консултации при президента започна. На нея бяха поканени народни представители от ГЕРБ. Партията представляваха Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Томислав Дончев, Деница Сачева и Костадин Ангелов. Те заявиха, че са готови да участват в консултациите за справяне с кризите в страната, но това не променя тяхното становище, че не вижда как може да се сформира стабилно мнозинство и правителство.

“Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал в 47-то НС за излъчване на устойчиво управленско мнозинство. В същото време хората очакват решение на техните проблеми. Голяма част от тях не се коренят от сега, а от предишни управления. Вие, с вашия голям парламентарен и управленски опит, осъзнавате какво означава точно - в такива критични моменти да се отива на избори, да оставаме без парламент. Как вие виждате, и покрай въпроса за властта, да се решат проблемите на хората?”, попита президентът Румен Радев.

“Фактът, че сме тук и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да намерим решения как страната да излезе от тези кризи. През изминалите няколко седмици нашата парламентарна група предлагаше такива решения и добре, че НС в голямата си част, ги подкрепи”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя даде пример с предложението за компенсациите на бизнеса, мораториума за цената на електроенергията за битовите потребители и тавана на цените на горивата. 

“Трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това обаче не означава, че нашето становище се е променило”, заяви Атанасова.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00