Новини

Петков: Ако Демократична България получи третия мандат, няма значение кой е отпред

  12.07.2022 14:12  
Петков: Ако Демократична България получи третия мандат, няма значение кой е отпред

Продължаваме Промяната“ няма против съставянето на правителство с мандат на „Демократична България“. Ако това се случи, няма значение кой е отпред.
 
Това заяви вчера премиерът в оставка Кирил Петков, който присъства на изложба „Моралът е доброто”, съставена от авторски фотографии на големия юрист, университетски преподавател и общественик доц. д-р Кристиан Таков.

„На нас не ни трябват 121 депутати, 18 министъра, трябва ни армия от 20-30 000 човека, които да направят истинската промяна. Говорим за общински служби, институции по места, има толкова роли за хора, които искат да бъдат част от промяната. Да си част от промяната е тежка задача – означава да си дадеш част от живота и енергията, без реално да има дивидент за теб“, коментира министър-председателят в оставка.

Според него никога не било късно за промяна: „България се събужда. Слънцето е високо. Да, не става с два хода, не е като в шаха - с три хода Шах и Мат“.

„Ако сме достатъчно много, продължим да се разрастваме и да следваме такъв добър пример като на Кристиан, рано или късно промяната ще дойде в България. Имаме ли 121 независими депутати, съм сигурен, че ще бъдем много щастливи да бъдем част от бъдещето управление, ако ги нямаме - по-добре да ходим на избори. Независимо чие е правителството - ако то не е подкрепено от независими депутати, а от такива, които са зависими, тогава няма смисъл. Ние това го правихме шест месеца и видяхме - ето, няма го закона за КПКОНПИ. Не може още шест месеца да се чувстваме все едно сме в управлението, а да не може да прокараме един антикорупционен закон. Ако нямаме 121 депутати, няма смисъл да си говорим за каквото и да е правителство“, коментира още Петков.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00