Анализи

Христо Проданов: Правителство на Никола Минчев има шанс за доста повече от 121 депутата

  10.07.2022 08:04  
Христо Проданов: Правителство на Никола Минчев има шанс за доста повече от 121 депутата

Правителство на Никола Минчев има шанс за доста повече от 121 депутата. Това заяви за "Офанзива" Христо Проданов, министър на туризма в оставка.

По думите му е постижимо да се направи ново правителство, което да работи в същата реформаторска посока. "БСП и ДБ имат шанс да направи правителство чрез разговори, тези на ИТН са много по-малки. След разговори ще бъде излъчен премиер. Ние бихме предложили Нинова. ", подчерта той. И уточни, че България търгува с оръжие с 65 държави, но сред тях не са Украйна и Русия.

"Трябва да възобновим разговорите с "Газпром" заради националния интерес и по-добрите цени за гражданите", смята Проданов.

Според него не е много почтено Радев да обвинява лидера, който го е създал. "Неговият тип изказвания отвращават хората от политиката и не ходят да гласуват. Можем да попаднем в спирала от избори и при по-ниска избирателна активност да върнем ГЕРБ на власт. Заедно с ДПС и "Възраждане". Би следвало още от понеделник да започнат нови разговори за сформиране на правителство", коментира министърът в оставка.

Относно постигнатото в повереното му министерство той спомена това ваучерите за храна да важат и за туризъм. "Ще бъда щастлив чрез тази мярка 300-400 милиона лева да останат в туризма", отбеляза Проданов.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00