Новини

Георги Свиленски: До вторник-сряда ще стане ясна структурата на правителството на кабинета Василев

  02.07.2022 20:28  
Георги Свиленски: До вторник-сряда ще стане ясна структурата на правителството на кабинета Василев

До вторник-сряда ще стане ясна структурата на правителството на кабинета „Асен Василев”. Това каза в предаването „Офанзива” по Нова Нюз председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

На въпрос дали БСП ще има същите министри в новия кабинет като в този на Кирил Петков, той каза: „Не сме го говорили. Ние на нашите министри сме дали висока положителна оценка за участие във властта и вторник-сряда ще седнем, ще обсъдим и вероятно може би ще продължим със същите министерства”, каза депутатът.

Свиленски съобщи, че днес е взето решение по трима представители от парламентарните групи, които подкрепят мандата а ПП за кабинет, да подготвят конкретни законодателни инициативи в конкретни срокове в рамките на следващите 6 месеца.  
По темата за изгонването на руските дипломати от страната ни Свиленски бе категоричен, че България ще пострада повече, отколкото Русия, ако се влошат дипломатическите взаимоотношения между страните и БСП продължава да настоява за диалог. Той напомни, че са внесли предложение за отмяна на нотатата в НС и макар да разбира, че е вероятно това да не е възможно, критиките им за изгонените по този начин дипломати продължават. Продължават да настояват и за отстраняване на председателя на ДАНС.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00