Спорт

Надал с шокиращо разкритие

  02.07.2022 12:07  
Надал с шокиращо разкритие

Рафаел Надал разкри, че е бил на седмици от оттегляне от тениса, но вече не мисли за това. Испанецът каза, че не се притеснява от деня, в който ще спре със спорта.

36-годишният Надал спечели рекордната си 14-а титла на „Ролан Гарос“ въпреки хроничната контузия, като призна, че е играл с обезболяващи инжекции и не е имал усещане в крака в по-голямата част от времето.

„Преди няколко седмици бях много близо до отказване от тениса. Сега вече не се чувствам така. Никога не съм се страхувал от този ден. Имам много щастлив живот извън тениса, въпреки че тенисът е много важна част от живота ми в последните 30 години. Разбира се, когато денят да се оттегля дойде, ще има промяна за мен. Всички промени в живота отнемат време, трябва да се адаптираш. Но е нормално хората да говорят за оттеглянето на великите спортисти, защото те са на върха от толкова много време“, каза Надал.

Испанецът разкри още, че взима специални предпазни мерки на „Уимбълдън“ заради COVID-19. Вече трима тенисисти – Матео Беретини, Марин Чилич и Роберт Баутиста Агут, се оттеглиха след положителни тестове за коронавирус.

„Това не е параноя, просто реалност. Щом трябва тенисисти да се оттеглят, значи вероятно има много положителни случаи наоколо. Не правя много неща. Просто стоя тук и стоя в къщата, не излизам изобщо. Такъв е светът в последните две години. Изглежда поне, че вече COVID не е толкова опасен от гледна точка на създаване на сериозни опасности за здравето“, каза още Надал.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00