Спорт

Контузия спря Григор Димитров на Уимбълдън

  28.06.2022 15:01  
Контузия спря Григор Димитров на Уимбълдън

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров продължи с тоталната липса на късмет по отношение на физическото си състояние в турнирите от “Големия шлем” през последните две години, пише sportal.bg.

Тъкмо когато беше материализирал по-голямата си класа и доминация на корта срещу Стив Джонсън, печелейки с 6:4 за 37 минути първия сет от първия кръг на “Уимбълдън”, внезапно топ ракетата ни разтегна аддуктора на левия си крак и нямаше как да продължи участието си. Това се случи при изпълнение на сервис в началото на втория сет, а дори медицинският таймаут не можа да облекчи болките на Гришо.

Той в типичния си инатлив стил се опита да довърши двубоя, но беше видно, че нито може да се затича за топка, която не е директно в тялото му, нито можеше да изпълни сервис с над 140 км/ч, нито да се наведе за елементарен форхенд от основната линия.
Димитров по изумителен начин дори успя да осъществи връщане на пробива във втория сет, но при 3:5 реши да прекрати мъките си и да се отнесе отговорно към физическото си състояние. Самият Стив Джонсън в началните минути след таймаута също имаше проблеми да се концентрира, но беше ясно, че ще има отчетливо предимство в бъдещите потенциални разигравания.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00