Новини

Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Дълбоката криза роди и стремежа към цялостна промяна

  27.06.2022 14:33  
Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Дълбоката криза роди и стремежа към цялостна промяна

Старт на консултациите на ПГ на ГЕРБ-СДС при президента Румен Радев. Те започнаха точно в 14 и 15 ч., както беше обявено.

"Започваме консултации в предизвикателен за страната ни момент - наред със здравната, икономическата, социалната, бежанската криза, сме изправени и пред политическа криза", заяви държавният глава пред представители на ГЕРБ-СДС.

"Бъдещето на гражданите зависи от усилията на институциите и решенията на политиците не само в национален, но и международен контекст. България очаква по-активна подкрепа от международните ни партньори", подчерта още Радев.

"Не трябва да допускаме да останем в периферията на Европа, да привличаме стратегически инвестиции. Това изисква амбициозна и единна външна политика. Върховенството на правото, социалната справедливост, демографската криза фокусират попарените надежди на българите през годините. Дълбоката криза роди и стремежът към цялостна промяна. От партиите зависи да си възвърнат това доверие. В тази обстановка започвам консултации за съставяне на правителство в това НС. НС трябва да свърши немалко работа, за да гарантира развитието на държавата до края на годината. Надявам се партиите да влязат в градивен диалог по важните въпроси, включително и Планът за възстановяване".

"Непрекъснато намаляващата изирателна активност е атестат за сриващото се доверие в политическата класа", обърна се Радев.

Председателят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че отчитат всички предизвикателства и рискове на дневен ред в Народното събрание. Даваме си сметка, че ако държавата няма гарантиран държавен бюджет, това ще е катастрофа, коментира тя. И отново потвърди, че ако ПП не успеят да съставят нов кабинет.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00      
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00