Икономика

Чадърите на плажа от 36 стотинки до 20 лева (СНИМКИ)

  25.06.2022 18:38  
Чадърите на плажа от 36 стотинки до 20 лева (СНИМКИ)

Цените на шезлог или чадър по българското Черноморие тази година се предлагат в диапазона от 36 стотинки до 20 лева, показва справка в Министерство на туризма. 


Най-евтина е сянката на плаж "Нестинарка" край Царево, като там цената на шезлонг или чадър изумява туристите с едва скромните 36 стотинки. Поне така е указано на официалните табели с таксите на плажната ивица, сложени от концесионера. 

Така, ако искате да ползвате чадър и шезлонг плащате по-малко от левче - само 72 стотинки - цена, на която вече може да си купите само едно кибритче.

Ако искате обаче по-голяма сянка с плажни принадлежности тогава си взимате шатра за 50 лева. Ако желаете да се поглезите на мекия барбарон цената му на "Нестинарка" е 8 лева.

На плажа до Царево има и свободна зона, където може да си забучите и собствен чадър, както и специална зона за инвалиди.

Летният сезон все още не е в разгара си, но плажовете по Южното Черноморие вече са пълни с курортисти. В туристическия бранш се надяват този сезон да е по-добър от предишния, макар че цените по Черноморието са доста високи, а не нансякъде се предлага качествено обслужване.

Снимки: Агнес Методиева


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14