Икономика Свят

Марк Зукърбърг пуска Meta Pay, цифров портфейл за Метавселената

  23.06.2022 15:21  
Марк Зукърбърг пуска Meta Pay, цифров портфейл за Метавселената
  google

Meta ребрандира своя дигитален портфейл Facebook Pay като Meta Pay, наричайки промяната „първата стъпка“ към създаването на портфейл за своята версия на Метавселената.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг пусна пост във Facebook, в който казва, че иновативната Meta Pay ще замени Facebook Pay и ще съдържа допълнителни функции.

 

Портфейлът ще се използва за платформата на Метавселена само на компаията Meta. Потребителите ще могат „да управляват сигурно своята самоличност, притежанията и плащанията“.

Новият метод ще позволява на потребителите да извършват транзакции във Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger и другите поддържани платформи на компанията.

Зукърбърг съобщи, че потребителите ще могат да използват Meta Pay, за да купуват изкуство, видеоклипове, музика, билети за виртуални събития и преживявания.

„На колкото повече места можете да използвате вашите цифрови стоки, толкова повече ще ги цените, което създава по-голям пазар за създателите", каза той.

Имаше и намек, че Meta може да въведе незаменими токени (NFT) в бъдеще. „Доказателството за собственост ще бъде важно, особено ако искате да вземете някои от тези артикули със себе си в различни услуги, предлагани от Метавселената“, добави Зукърбърг.
 

Meta вече е твърдо първата компания със собствена Метавселена. Компанията е вложила милиарди в изследвания и разработка, но засега няма какво да покаже.

По-рано през седмицата Microsoft, Meta, Epic Games и 33 други компании се съгласиха да си сътрудничат по отворените стандарти за Метавселената. Наречена Metaverse Standards Forum. Групата ще работи върху формирането на отворени, оперативно съвместими стандарти за разширена и виртуална реалност, геопространствени и 3D технологии.

Не е изненадващо, че тези технологични гиганти биха искали да си сътрудничат по фундаментално по изработката на технологиите, а самият бизнес потенциал е висок, над 600 милиарда долара стойност, прогнозирана до 2026 г.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05