Новини Шоу

София прайд и Марш за християнското семейство в центъра на София

  18.06.2022 21:08  
София прайд и Марш за християнското семейство в центъра на София

„София прайд“ и Марш на традиционното християнско семейство се провеждат днес в столицата. И двете събития протекоха спокойно.

Дори проливният дъжд не можа да попречи на това 15-тото издание на „София прайд“ у нас да се случи, а това е най-голямото събитие в страната за човешките права. То започна в 16 ч. с концерт на Паметника на съветската армия. В него участие взеха Дара Акимова, Рут Колева, Папи Ханс. Голямата изненада е украинският изпълнител Константин. Шествието по улиците на София ще премине през булевардите „Раковски“, „Васил Левски“ и ще се върне отново пред паметника, където концертът ще продължи до 22 ч.  

Снимка: Леда Цветкова

И тази година прайдът е съпътстван от редица събития, като София прайд арт, София прайд филм фест, а част от събраните средства ще бъдат дарени на „Киев прайд“, който тази година няма да се състои заради войната в Украйна. 

Снимка: Леда Цветкова

Маршът на традиционното християнско семейство също протече спокойно. Не се стигна до ескалация на напрежението, тъй като маршрутите на двете шествия бяха различни и не се засичаха.

 

Маршът за традиционното семейство започна малко след 14 ч. от Народния театър, премина през "Света Неделя", по булевард "Витоша" и приключи в парка в близост до НДК. В подкрепа се присъединиха и привърженици от ВМРО, както и представители на българската православната църква./ БТВ


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05