Новини

Корнелия Нинова: Трябва да осигурим храната на българите

  09.06.2022 19:00  
Корнелия Нинова: Трябва да осигурим храната на българите

"Най-важното е да осигурим спокойствие, сигурност и храната на хората". Това заяви пред "Лице в лице" по бТВ председателят на БСП, вицепремиер, министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

"Анализирахме спокойно и разумно ситуацията. За нас най-важно е в краткосрочен план да се приеме актуализацията на бюджета", каза Нинова.

Вицепремиерът посочи, че в нея са включени всички основни политики, за които БСП се бори от години: данъчни отстъпки за семействата с деца, от 1 юли актуализация на пенсиите, а от 1 октомври - преизчисляването им; да се овладеят цените на горивата и стоките от първа необходимост; подпочагане на бизнеса и земеделските производители за скъпия ток и др.

Трябва да приемем над 20 закона, за да можем да получим парите по Плана за възстановяване.

Тези наши приоритети са в актуализацията и е важно тя да бъде приета, защото касаят милиони българи. В момента най-важното е да им дадем спокойствие и сигурност, припомни Корнелия Нинова.

"За нас избори сега означава още хаос в държавата, задълбочаване на кризите, липса на парламент, който да взима адекватни решения, неизвестност и несигурност за хората и бизнеса. Не можем да допуснем това да се случи, ние сме отговорна партия и партньор в коалицията!", коментира Корнелия Нинова.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05