Анализи

Диана Дамянова е аут от Кирил Петков. Хора на Прокопиев поемат пиара

  03.06.2022 17:50  
Диана Дамянова е аут от Кирил Петков. Хора на Прокопиев поемат пиара

Новината на ПИК, че пиарката Диана Дамянова не обслужва вече правителството и премиера Кирил Петков, се потвърди окончателно. От един месец тя вече не се занимавала с връзките с медиите и обществото, съобщиха пред ПИК министри от кабинета. Дамянова само щяла да се грижи за партията „Промяната продължава“ и отделни лица в нея. Тя вдигнала ръце от Петков и Лена Бориславова, които не я слушали. Но и самата Дамянова направи редица гафове и писания в своята фейсбук страница. Все пак дълги години обслужваше „Лукойл България“ и интересите на руснаците у нас.

Изявите на „Просто Киро“ се поемат от двама съветници – Евгени Ангелов и доведеният от него нов пиар - Борислав Велков. Те минавали за близки до олигарха, медиен бос и ръководител на кръга "Капитал" Иво Прокопиев. И двамата са работили в правителствата на Бойко Борисов, но бяха изхвърлени от тях. Евгени Ангелов беше зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма по време на първия кабинет на Борисов. Той беше в екипа на Трайчо Трайков и са близки до олигарха и шеф на кръга „Капитал“ Иво Прокопиев.  

Борис Велков беше директор на НДК, където винаги е имало скандали и огромни загуби. Той бързо предаде Бойко Борисов и членството си в ГЕРБ. През миналата година оглави предизборния щаб на президента Румен Радев. Велков е бил още директор на Арена Армеец, както и на НДК. Преди да оглави щаба на Радев, е бил част и от Евроатлантическия център за сигурност на Цветан Цветанов. След като „републиканците“ не успяха да достигнат и 1% на изборите, Борислав Велков рязко сменя отбора. Самият Борислав Велков пък има топли връзки сред червените заради баща си, Славчо Велков, който беше депутат от БСП, а миналата година и съветник на служебния премиер Стефан Янев.   

Първата и „сериозна“ пиар изява на Борислав Велков е речта на вицепремиерката Калина Константинова, която обиди украинските бежанци и предизвика скандал. Също и речта на Кирил Петков на връх „Околчица“ вчера, където беше жестоко освиркан. Константинова вече била в конфликт с Велков. Явно няма оправия с некадърниците от ПП, на които народът все повече иска оставката.

 


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05