Автомобили

Mercedes-Benz планира да коригира формата на продажбите на автомобили

  25.05.2022 15:38  
Mercedes-Benz планира да коригира формата на продажбите на автомобили

Mercedes-Benz планира да коригира формата на продажбите на автомобили. Според Automotive News Europe, компанията ще намали броя на представителствата си и ще се съсредоточи върху директните продажби, докато дилърите ще бъдат по-ангажирани в следпродажбеното обслужване. Освен това, в името на по-млада аудитория, Mercedes-Benz ще развие онлайн продажбите: до 2025 г. те трябва да представляват една четвърт от всички транзакции.

На първо време Mercedes-Benz ще се съсредоточи в намаляването на броя на дилърите в развитите страни. Така например в Германия броят на шоурумите до 2025 г. трябва да намалее с 20 процента, а в редица други страни от Европа - с 10 процента. В същото време, на най-големия автомобилен пазар в света в Китай, германската компания, напротив, възнамерява да увеличи броя им. Сега дилърската мрежа на Mercedes-Benz включва около 6500 точки по целия свят, като 1000 са разположени в Германия. Повечето от тях ще бъдат прекласифицирани, тоест няма за получават комисионна от продажбата на автомобил, но няма да инвестират и в реклама. Приходите им от продажби ще паднат, но ще бъде възможно да останат на същото ниво благодарение на следпродажбеното обслужване.

Според финансовия директор на Mercedes-Benz, развивайки директни продажби, компанията ще се доближи до клиента, а също така ще може да наблюдава директно ценообразуването. Продажбите през интернет ще бъдат от полза, като се има предвид „подмладяването“ на аудиторията: средната възраст на купувача на автомобили Mercedes-Benz става все по-ниска през последните години.

Освен това в близко бъдеще компанията възнамерява да преразгледа своята гама , като намали броя на автомобилите от начално ниво и увеличи броя на луксозните. 75 процента от инвестициите ще бъдат насочени към развитието на високия и средня сегмент - Top-End Luxury и Core Luxury, а гамата от Entry Luxury ще бъде намалена от седем на четири модела.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14