Автомобили

Kia прави завод само за електромобили

  22.05.2022 22:10  
Kia прави завод само за електромобили

Kia Corporation, която е в процес на трансформация в доставчик на устойчива мобилност, излезе с официална информация, че стартира изграждането на нова, високотехнологична производствена база, изцяло предназначена за целево създадени (Purpose Built Vehicles - PBV) електрически превозни средства.

Интелигентният нов PBV производствен център ще бъде разположен на територията на съществуващата производствена мощност на Kia в Хуасеонг, Южна Корея. Компанията планира да започне неговото строителство през първата половина на 2023 г., като целта е редовното производство да започне през втората половина на 2025г.

В първоначалния етап заводът ще може да произвежда по 100 000 електромобила годишно с капацитет за увеличение на обема на производството до 150 000 броя годишно в съответствие с ръста на пазара на PBV.

Kia е една от първите компании в глобален мащаб, които демонстрират напредък на пазара на PBV, а като част от своята стратегическа пътна карта Plan S, марката цели да поеме водеща позиция в областта на PBV до 2030г. В съчетание с авангардните технологични решения за автономно шофиране се очаква PBV да се превърнат в революционно нови превозни средства.

В новата производствена база ще се използват най-съвременните методи за автоматизация, съчетани с модерни технологии за намаляване на въглеродните емисии в рамките на производствените процеси. Обектът е оборудван и с екологично чист бояджийски цех и енергоспестяващи съоръжения с цел по-нататъшно снижаване на въздействието на производството върху околната среда.


Анкета

Ще бъде ли успешен вотът на недоверие към правителството?


Резултати
Видео
2-годишен си поръча 31 чийзбургера и остави щедър бакшиш
 19.05.2022 18:11      
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39