Новини

Ананиев: В момента, в който разкрием нещо за Борисов, Гешев разпъва чадъра си

  17.05.2022 18:52  
Ананиев: В момента, в който разкрием нещо за Борисов, Гешев разпъва чадъра си

Всички видяхме - в момента, в който разкрием нещо за Борисов, Гешев разпъва чадъра си. Имаме МВР, което иска да свърши работа, но не може без съдействието на прокуратурата. Има ли в момента някой, който да разследва? Само МВР си върши работата.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV народният представител от „Продължаваме Промяната“ Настимир Ананиев и отбеляза, че управляващите разчитат на Европейската прокуратура при уличаването в корупция на бившата власт.

„До една седмица се надявам да влезе закона за КПКОНПИ. Ще имаме агенция, която ще разследва корупцията. Тогава ще можем да търсим отговорност“, заяви шефът на регионалната комисия.

Той разкри и подробности от преговорите с превозвачите, които вървят в момента. По думите му тонът бил „много диалогичен“, „нищо общо с това, което чуваме няколко дни“.

„Идвам от преговорите с превозвачите, много диалогичен тон. Всички са се дръпнали леко назад – и от Министерски съвет, и от превозвачите. Петков моделираше целия разговор. Уговорени са няколко работни групи. Един диалог, който няма нищо общо с това, което чуваме няколко дена. Участниците бяха същите“, обясни Настимир Ананиев.

„Има транспортни фирми, които са свързани с ГЕРБ. Собственикът на една от най-големите автобусни фирми беше народен представител от ГЕРБ. Въпросът в момента е може ли правителството да общува с всеки. То показа, че може. Днес бях свидетел на страхотен диалог“, заяви той.

„Днес най-вероятно ще бъде обявен пакетът от 2 млрд. лв. В тази трудна криза правителството дава всеки един лев над бюджета за гражданите. Ситуацията е трудна, но правителството ще намери изход“, обяви още Ананиев.

 


Анкета

Одобрявате ли ветото върху предоставянето на БТР-и на Украйна, което Румен Радев наложи?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14