Икономика

Ваня Григорова: Работниците да се обединят в синдикати на работните си места

  13.05.2022 19:25  
Ваня Григорова: Работниците да се обединят в синдикати на работните си места

Компенсация за горивата, която да е ефективна и да нулира ефектите от санкциите и от прекъсването на доставките на руски горива, би трябвало да покрива цялата разлика, но това няма как да се случи". Това обясни в интервю за предаването 'Преди всички" по програма "Хоризонт" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа":

"Много хора вече си направиха сметката, че 50 литра с отстъпка 25 стотинки означава по същество 12,50 лева. На всеки е ясно, че това не покрива увеличените разходи. Цената на хляба дори се увеличи с около 20 - 23 % само през последните няколко дни. Това по никакъв начин не се адресира през мерките, които се обсъждат в момента, защото в крайна сметка повишените цени на горивата се отразяват върху всички стоки и намалението с 12 лева на сметка, която би платил някой от нас на бензиностанция, категорично е недостатъчна, за да облекчи въобще товара върху домакинствата".

Икономическият съветник към КТ "Подкрепа" призова работниците да се обединят в синдикати на работните си места и да се борят за увеличаване на техните възнаграждения.

Ваня Григорова добави още, че до момента няма официално заявление от страна на КТ "Подкрепа" за участие в протеста на превозвачите и работещите в градския транспорт на 18 май:

"В понеделник има изпълнителен съвет, на който вероятно ще бъде обсъдена тази тема и ще стане ясно дали ще участваме"


Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на еврото като официална валута у нас?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10