Новини

Мирчев категоричен: Цената на газа от май до декември ще е по-ниска от тази между януари и април

  11.05.2022 12:39  
Мирчев категоричен: Цената на газа от май до декември ще е по-ниска от тази между януари и април

За България ще има абсолютно сигурни доставки на природен газ. Още миналата седмица ние казахме, че цената на природния газ почти сигурно, от май до декември 2022 година, ще бъде по-ниска от тази между януари и април, когато ние купувахме руски газ. Това ще е добре за бизнеса и за битовите абонати.

Това каза в кулоарите на парламента депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев по повод договорените от премиера Кирил Петков в САЩ доставки на втечнен газ.

"Няма никакъв проблем за доставки на втечнен газ към България. Вече минаха две седмици от спиране на руския газ и няма никакво ограничаване на доставките към предприятията и топлофикациите. Най-важното е, че той ще е на по-ниска цена и това ще е изгодно за българската страна. Сметнете с колко процента скочи руският газ само за една година. Руският газ просто е много скъп. Втечненият газ не е поскъпвал", обясни той разликата в цените между LNG газа и руския газ.

"Не съм запознат до кога са договорени доставките на втечнен газ, но предварителните информации са, че няма да има проблем с газовите доставки. Отново ще повторя, че цената на газа от май до декември ще е по-ниска от тази за периода от януари до април. Важното е да имаме различни източници на газови доставки, за да си гарантираме енргийната независимост", категоричен бе Ивайло Мирчев.


Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на еврото като официална валута у нас?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10