Анализи

Защо ни заблуждават за евтиният газ от Азербайджан, която е част от ОНД?

  10.05.2022 13:00  
Защо ни заблуждават за евтиният газ от Азербайджан, която е част от ОНД?

"Общноста  на независимите държави "/ОНД/ е съюз на бившите страни от СССР, които са обединени под власта на Русия. Съставът е 10 от 15-те  републики, които бяха част от СССР. Седалището е в Минск, столицата на Беларус.Официалният език е руски.Членове са Армения, Азербайджан,  Беларус, Киргистан,Узбекистан, Казахстан, Молдова ,Русия и още няколко средноазиатски полуфеодални републики. Украйна и Грузия са напуснали през през 2014 и 2009 година.
 
Това е политико-икономически съюз. Целите му са създаване на общо икономическо пространство и пазар на основата на свободно движение на стоки, услуги и работна ръка. Основната функция на ОНД е ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА СЪГЛАСУВАНА ПОЛИТИКА В ОБЛАСТА НА ИКОНОМИКАТА, ФИНАНСИТЕ И ТЪРГОВИЯТА.Тази общност е нещо като Европейският съюз, но за бившият СССР.
 
Предвид тези отношения между членовете на ОНД и водещата роля на Русия, няма начин България, която Путин определи като "НЕПРИЯТЕЛСКА ДЪРЖАВА " да получи облекчения, достатъчно количества и добра цена на газ. Публично известно е, че почти 50 % от азерският газ всъщност е руски. Така,че приказките и уверенията, че азерският газ е деверсификация са пълна заблуда. Газ от Азербайджан ще дойде в България единствено със съгласието на Русия и Газпром. Истинската енергийна независимост за България ще се случи,тогава когато проучим и добиваме  енергоносители  собствено производство.
 
Емилиян Кънчев 

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на еврото като официална валута у нас?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10