Автомобили

Audi спира дизелите в най-скоро време

  31.03.2022 15:31  
Audi спира дизелите в най-скоро време

Спирането от продажба на автомобили с двигатели с вътрешно горене в Европа не е нова новина, но плановете на повечето производители предвиждат това да започне през втората половина на това десетилетие и дори от началото на следващото. Не така, обаче смятат от Audi, които обявиха, че още от утре ще спрат да продават дизелови автомобили в Нидерландия.

Audi спира дизелите още от утре - 2
 

Компанията, която е част от VW Group ще премахне всички оферти за дизелови автомобили от своята гама в нидерландските представителства, считано от 1 април 2022 година. Това означава, че единствените варианти за двигател с вътрешно горене в страната ще бъдат оставени на бензиновите мотори. Към момента новината засяга само моделите на Audi и само в Нидерландия, но не е изключено скоро да видим подобни решения в други държави и от други компании от Volkswagen Group.

Audi спира дизелите още от утре - 3

Audi обяви, че се отказва от разработката на нови двигатели с вътрешно горене, а последната кола с такъв мотор ще бъде показана през 2025 година. По план 2033 година ще е последната година в която германският бранд ще предлага автомобили с конвенционални двигатели.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14