Икономика

Националният борд по туризъм настоява за привличане на повече британски и германски туристи за лято 2022

  15.03.2022 15:18  
Националният борд по туризъм настоява за привличане на повече британски и германски туристи за лято 2022

Националният борд по туризъм настоява държавата да засили рекламата на българския туризъм на пазарите в Германия и Великобритания с цел привличане на повече туристи от двете страни. Двата пазара са традиционни за летния сезон и трябва да си върнем туристите от тях, за да можем да компенсираме загубата на руснаците и украинците. Трябва ясно да дадем знак, че сме безопасна дестинация. Преди пандемията от Германия сме посрещали над 760 000 туристи, а от Великобритания - над 460 000. Потенциалът е още по-голям, защото са големи пазари. Зимният сезон беше донякъде възстановен именно заради завръщането на британските гости.
Апелираме министърът на туризма г-н Христо Проданов да посети Германия и Великобритания, да се срещне със своите колеги, а също и с местните туроператори, агенции и авиокомпании. Освен това да провежда проактивен меркетинг и на други важни пазари за българския туризъм като Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Австрия, Нидерландия, Северна Македония, Турция и др. Отдавна са забравени скандинавските страни, от които преди години също идваха многобройни групи.
На срещата, проведена вчера, членове на УС на НБТ разговаряха с г-н Христо Проданов и с г-н Николай Събев, за да обсъдят възможностите за отваряне на автобусни линии между по-големи градове от двете страни на границата на България и РСМ. Това би било благоприятно за разширяване на сътрудничеството между двете страни, насърчаване и осъществяване на съвместни инициативи в областта на образованието, спорта и културата, а също така би улеснило и наемането на така необходимата през предстоящия летен сезон работна ръка.
Според НБТ основните усилия на държавата трябва да се съсредоточат в провеждането на интелигентна, професионална и ефективна маркетингова кампания на потенциалните пазари в най-кратки срокове, за да може да се компенсират липсата на украинските и руски туристи това лято и частично, последствията от войната.
НБТ представи свои експертни предложения как това би могло да се осъществи!/travelnews.bg


Анкета

Трябва ли България да предостави военна помощ на Украйна?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10