Шоу

В Русия заменят бургерите с рукавица, а Coca Cola с билкова лимонада

  11.03.2022 10:39  
В Русия заменят бургерите с рукавица, а Coca Cola с билкова лимонада

Членовете на Националната кулинарна асоциация на Русия са готови да разработят менюта с технологични схеми, базирани на традиционни руски рецепти за използване в кетъринг вериги, които биха могли да заменят ресторантите на McDonalds, които са затворени в страната. Това съобщи за ТАСС председателят на асоциацията Анна Жукова.

„Националната кулинарна асоциация на Русия, като един от най-големите профсъюзи на готвачи и заведения за обществено хранене в страната, е готова да разработи руско национално меню и технологични карти за приготвяне на руски ястия за използване в работата на вериги ресторанти, в т.ч. вместо спряна работа в руските вериги McDonalds“, каза тя.

Жукова уточни, че готвачите ще могат да създадат меню с технологични схеми в рамките на три месеца. През последните години експертите обръщат голямо внимание на изучаването и популяризирането на традиционната руска кухня, така че много рецепти ще трябва само да бъдат завършени. Федерацията на ресторантьорите и хотелиерите на Русия и проектът „Гастрономическа карта на Русия“ също участва активно в този процес.

„За гостите на руската верига заведения за бързо хранене, вместо западни боклуци и скучни заведения за бързо хранене, бихме могли да предложим любимите си традиционни сладкиши и палачинки, оригинални руски закуски и салати, добър асортимент от супи и основни топли ястия, приготвени от регионални продукти в модерна интерпретация. Например, бургерите могат да бъдат заменени с „рукавица“ - кифличка, разрязана по дължина, вътре в която се поставят различни пълнежи, а вместо кока-кола могат да се приготвят натурални билкови лимонади. допълни Жукова.

Във вторник американската корпорация McDonald's обяви, че временно ще затвори всичките си ресторанти в Русия и ще преустанови всички операции на руския пазар заради събития около Украйна. На 9 март KFC затвори ресторантите си в Русия, а на 10 март американската верига ресторанти за бързо хранене Burger King обяви спирането на корпоративната подкрепа за руския пазар.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14