Автомобили

Honda и Sony ще правят автомобили заедно

  04.03.2022 11:08  
Honda и Sony ще правят автомобили заедно

По време на изложението CES през 2020 година от Sony представиха първия си електромобил и изненадаха голяма част от автомобилната общественост, а през изминалата година технологичната компания затвърди плановете си и показа втори електромобил. Заедно с това от Sony обявиха и отделянето на автомобилна дивизия, която до скоро търсеше партньори от бранша с които да си сътрудничи.

Honda и Sony ще правят автомобили заедно - 2

 

Изглежда такива вече са намерени в лицето на Honda, които ще разработват, произвеждат и продават електромобили, заедно със Sony. Двете компании са се съгласили да работят над нови проекти, създавайки нова компания с името…. „New Company”. Макар изборът на име да не е от най-интересните, двата бранда определено обещават да работят над интересни електромобили заедно.

По план първият общ проект трябва да се появи на пазара през 2025 година. „Зеленият“ автомобил ще бъде разработен на платформа на Sony, а от Honda ще се грижат за неговата направа в собствени фабрики. Очаква се той да бъде свързан с един от двата автомобила, които от Sony представиха през изминалите години.


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14