Новини

НА ЖИВО: Специализираната прокуратура огласява данните по Барселонагейт

  15.02.2022 15:17  
НА ЖИВО: Специализираната прокуратура огласява данните по Барселонагейт

Специализираната прокуратура с последни данни случая „Барселонагейт“.

 219 страници на испански е получила Специализираната прокуратура във връзка с поисканата европейската заповед за разследване по "Барселонагейт", обяви Христо Кръстев, говорител на СП. Изготвен е спешен превод на документацията. Поставени са много въпроси от наблюдаващия прокурор, но в момента не можем да кажем нищо от съдържанието, защото е на испански, допълни Кръстев.

По повод твърдението на вътрешният министър, че в МВР са получени материали от Испания, наблюдаващият прокурор е разпоредил те да ни бъдат предоставени. До момента това не е направено, поискани са и данни от ДАНС, каза още Христо Кръстев. От ДАНС вече са постъпили документите в прокуратурата, но те са на английски и не пише кой е източник на тази документация, нито която е институцията, която ги е изготвила.

От спецпрокуратурата допълниха, че в документите действително има снимки. "Това са снимки от медийни публикации от България и Испания, наблюдаващият прокрурор е изисквал информация от ДАНС кой и на какво законово основание е изискал тази информация и кой е изпратил тази информация в България. Няма автор на този доклад, няма подпис или печат, категоричен беше говорителят.


Анкета

Колко пари похарчихте на Черния петък?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14