Икономика

Българска компания проби в Европа с еднократни дървени прибори от бреза

  10.02.2022 12:23  
Българска компания проби в Европа с еднократни дървени прибори от бреза

Българската компания „Бул трейдинг консулт“ проби в Европа с иновативни еднократни дървени прибори от бреза. Тя изнася вече продукция за Унгария, Нидерландия, Гърция, Малта и други страни от ЕС. В момента водим преговори и за стъпване на пазарите в САЩ и Великобритания, съобщи за TravelNews Николай Вучев, управител на фирмата. 

Тя предлага дървени прибори от бреза за еднократна употреба за нуждите на хотели, ресторанти, доставки по домовете, партита, кетъринг, улична храна и вендинг машини. Това са чаши, чинии, лъжици, вилици, ножове, бъркалки и други изделия, произведени от брезов фурнир, които освен посочените вече предимства, са и хипоалергични и подходящи за употреба дори от малки деца. 

Според Вучев те са перфектната алтернатива на пластмасовите прибори за многократка потреба. За разлика от масовите пластмасови изделия, които според регулациите на ЕС задължително трябва да останат в миналото, от фирмата са заложили на естествени, биоразградими материали, които са абсолютно безопасни за човешкото здраве. Николай Ваучев обясни, че се стараят да запазят производството на фирмата абсолютно прозрачно и екологично чисто. “Брезите, които са използвани за направата на материалите, растат в един от най-чистия район в света – в близост до руския град Владивосток и се добиват от брезова гора с площ от над 3000 кв. км, при контролирана сеч,  като изсечените дървета веднага се залесяват с нови”, подчерта той.  

Мнозина мислят, че бамбуковите изделия са най-добрата алтернатива на пластмасата, но брезовите продукти доказват точно обратното. При обработката на бамбук изделията се слепват с лепило за разлика от брезовите си еквиваленти. При обработката на еднократните изделия на „Бул трейдинг консулт“ не се използва и хлор. Цената им пък е съизмерима с опасните за околната среда пластмасови вилици, лъжици, чинии и чаши, което прави продукта изключително достъпен и уникален. Освен това брезовата посуда е 100% биоразрадима и не замърсява природата, подчерта Вучев. 

Неслучайно българската компания вече се налага на европейския пазар, а в момента се водят преговори и за стъпване на пазарите в САЩ и Великобритания. 

Йоана Шомова


Анкета

Какво си пожелавате за новата 2024 г.?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14