Новини

Булгаргаз Николай Павлов: Не са ми изпращали призовка за разпит

  03.02.2022 09:15  
Булгаргаз Николай Павлов: Не са ми изпращали призовка за разпит

Нямам никакво обаждане или призовка. Няма никаква причина да бъда подведен под отговорност. Няма никакви грешни решения, които да са довели до увеличаване на цената. Всичко е било по правилата.

Това каза пред "Здравей, България" по "Нова телевизия" отстраненият директор на „Булгаргаз" Николай Павлов, който в момента е под карантина.

Припомняме, че вчера (2 февруари), след заседание на Министерски съвет, вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че ще има обвинени за газовата криза у нас.

"Високите цени са навсякъде в Европа, а в България са едни от най-ниските. Ние сме си свършили работата. Имам ниска цена, не сме оставили никой без газ. "Булгаргаз" е в своя апогей", заяви Павлов.

Попитан защо е бил отстранен от поста, той отговори, че става въпрос за много сериозни интереси. "Разликата в цената на "Булгаргаз" и на европейските пазари е 1 млрд. лева за последната година. Най-вероятно той ще отиде в частни джобове, а няма да иде в ниска цена за бизнеса и хората", смята той.

Павлов отказа да назове конкретни компании. "Следете какво ще се случи през следващите месеци. Изцяло сме се ръководили от интересите на компанията, клиентите и страната", категоричен бе той.


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10