Свят

United Airlines отваря лятната си школа, за да задоволи огромния глад за пилоти

  02.02.2022 18:48  
United Airlines отваря лятната си школа, за да задоволи огромния глад за пилоти

United Airlines е първата от големите американски авиокомпании, открила собствен учебен център за пилоти буквално от „нулата“. По този начин авиопревозвачът възнамерява да се пребори с дефицита на кадри, който, както се очертава, ще се изостри в близките години

Лятната United Aviate Academy, чиято площ е 31 500 кв.м, е разположена на летище Феникс Гудиер (GYR). Първата група от 30 курсанти вече започна обучение. Учебният център се явява ключов елемент от програмата на авиокомпанията за решаване на кадровите въпроси. Към 2030 г. United Airlines планира да приеме на работа 10 000 пилоти, като половината ще са кадри на United Aviate Academy.

Школата не е висше учебно заведение. Тя предоставя наземна и първоначалната летателна подготовка на бъдещите пилоти. Продължителността на обучение е 1 година, след което студентите могат да продължат обучението си в партньорски ВУЗ-ове, а също така да преминат стаж и да натрупат първоначален опит в регионалното подразделение на United Express.

Авиокомпанията съвместно с финансов партньор предлага на конкурсен принцип стипендии. Предимство ще имат децата на служители на United Airlines.

Съгласно изискване на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA), пилотите са длъжни да се пенсионират при навършване на 65 години. В United Airlines са изчислили, че 47% от действащите към момента пилоти, ще напуснат работните си места в следващите 15 години. Също така пандемията съществено забави процеса на подготовка на кадри. Така например, през 2020 г., 4000 пилоти са започнали обучение в САЩ срещу 6700 души през 2019-та.


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10