Свят

Dolce & Gabbana спира използването на животински кожи

  01.02.2022 20:00  
Dolce & Gabbana спира използването на животински кожи

Модната къща "Dolce & Gabbana" обяви, че от тази година спира използването на животинска кожа във всички свои колекции и преминава към екологично чиста изкуствена кожа, съобщава life.dir.bg.

Водещата марка за облекла от Милано се присъединява към други луксозни брандове, сред които "Armani", "Gucci", "Prada" и "Moncler", като се придържа към насоките, определени от Fur Free Alliance - мрежа от групи за защита на правата на животните по света.

"Dolce & Gabbana" работи за едно по-устойчиво бъдеще, в което е немислимо използването на животинска кожа", се посочва в изявление, направено от модната къща.
Пи Джей Смит, директор по модната политика на Human Society USA и Humane Society International, заяви, че "прекратяването на използването на кожа създава по-висок стандарт за това, което е приемливо в модата".

Италия наложи забрана за отглеждането на животни за кожи от тази година, присъединявайки се към около 20 държави, които забраниха или ограничиха практиката през последните две десетилетия.

 


Анкета

Трябва ли да забраним руския газ и петрол?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10