Спорт

Кириос спечели Australian Open на двойки с приятеля си от детинство

  29.01.2022 16:43  
Кириос спечели Australian Open на двойки с приятеля си от детинство
  Reuters

Втори австралийски триумф на Australion Open в рамките на няколко часа. Ник Кириос и Танаси Кокинакис триумфираха с титлата от надпреварата на двойки при мъжете, след като надиграха сънародниците си Матю Ебдън и Мак Пърсел в два сета.

"Лошото момче на тениса" Ник Кириос сервира за титлата и крайното 7-5, 6-4, преди да прегърне съотборника си и приятел от детинство на мрежата.

Снимка: Reuters

Последните няколко години бяха тежки за Кокинакис, който се бореше с няколко контузии.

"Тази седмица е сбъдната мечта за мен. Не бих искал да спечеля титлата с друг освен с Танаси", каза Кириос той след края на срещата. 

Този финал предложи и различни емоции. Имаше много мощни удари и бързи волета, в комбинация с обичайните драми на Кириос. В първия си сервис гейм той заблуди, че ще изпълни сервис отдолу, преди да завърши с уинър за гейм на нула.

Във втората част пък поиска зрител да бъде изгонен от трибуните заради това, че крещял по време на подаването на Пърсел.
 
Кириос и Кокинакис, които участваха с "уайлд кард" в турнира, стигнаха до титлата и зарадваха допълнително Австралия, която ликува по-рано след победата на световната номер 1 при жените Ашли Барти, сложила край на 44-годишното чакане за триумф на представителка на домакините при дамите.

Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10