Анализи

Кой е българският вариант на д-р Менгеле?

  24.01.2022 17:02  
 Кой е българският вариант на д-р Менгеле?
  google

Защо в България леталитета от Ковид е изключотелно висок?

Колко е по-висок ? Ако го сравним с другите страни, то у нас леталитета е от от 150 до 500 процента по- висок. Основната причина за това е неспазването на мерките за безопастност. В началото, когато още не беше се появил антивирусният препарат Ремдесевир и по- късно ваксините , основното средство за борба беше дистанцията между хората и носенето на маски. Доказа се категорично, че когато двама души са с маски и разстоянието е над 2 метра между тях , възможността за предаване на инфекцията е почти нулева. 

В началото у нас се въведоха строги мерки и бяхме в добро положение.

Тогава се явиха хора които започваха да говорят против маските и дистанциите. Да убеждават населението, че това е леко грипче и то трябва да мине бързо през всички. Яви се един “ гений” инфекционист, който се представяше за най- добрият инфекционист в страната. Показваха го многократно по медиите. Той говореше, че маските не пазят, че обратно - носят зараза. Повярваха му хората, нали е най- добрият инфекционист. Не слушайте хирурзите! Те какво разбират. 

Ние ли не разбираме? Нали ежедневно се борим да пазим пациентите от инфекции! Виждате как влизаме в операционните, как сме облечени, мием си ръцете със специални разтвори, маски , шапки, специално облекло. Изолация на пациентите с еднократни чаршафи, помещения в които се извършва обмяна на газовете през филтри  и т.н. Доказано е, че само при  маска не  поставена над носа инфекциите се увеличават със 16%.

Послушаха хората този  най-добър “инфекционист”  и в България през 2020 - октомври и ноември смъртността започна да се вдига страшно. Този същия ги съветваше като вдигнат температура да си стоят в къщи и да пият чайчета и да ядат супи, вдигаш температура, сваляш я и още един два пъти, но нищо страшно. Пациентите пристигаха в болниците в крайно тежко състояние. Препълваха се, нямаше места. Започна леталитет на пациенти и лекари, невиждан до тогава. В болница св Ана в София са умирали до 40 пациенти на ден? Предтавяте ли си какво е това?

По- късно с появата на ваксините същият заговори  и против тях. Недвусмислено се доказа, че при ваксинация възможността за по- тежко протичане на заболяването и смъртен изход е минимално. Но не било така според този гений на смъртта! Дори си послужи и с дезинформация.

И ако него го сравните  с д-р Менгеле, ще видите, че Менгеле е нанесъл по- малко вреди, защото този колкото и изрод да е бил е убивал само колкото е могъл с чудовищните опити които е извършвал.  Нашият гений с нелепите бръщолевения уби стотици повече.

Защо никой не спря този  български Менгеле?  Защо му даваха възможност да говори глупости и да подвежда хората? Защо не го лишиха от лекарски права? Защо не бе осъден за нанасяне на вреда на населението?  

И понеже няма реакция, хората продължават да мислят, че той е прав и го следват!

Бог да пази България! Но хората казват помогни си сам, за да ти помогне и Господ.

Мислете!

Кой е проф. Пожарлиев?

Проф. Тома Пожарлиев, дм е един от най-добрите хирурзи в България. Има огромен опит в диагностиката и оперативното лечение при злокачествени заболявания на стомах, дебело черво, над 10 000 ендоскопски операции при жлъчно-каменна болест, диафрагмални хернии , хернии на предна коремна стена, заболявания на матка и яйчници ,млечни жлези спешни състояния. Проф. Пожарлиев извършва първата у нас и на Балканския полуостров лапароскопска операция при жлъчно-каменна болест през 1993 г. и поставя началото на лапароскопската (минимално-инвазивната) хирургия у нас.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София през 1976 г. През 1977 г. става кандидат на медицинските науки с дисертация в областта на жлъчно-чернодробната хирургия, от 1993 г. е Доктор на медицинските науки с дисертация в областта на лапароскопската хирургия. През 1989 г. е избран за доцент, а 1998 г. – за професор. Притежава специалности Хирургия, Онкология и Спешна медицина. Специализирал е в Москва, Виена, Базел, Инсбрук и Мадрид.

КВАЛИФИКАЦИИ

Членува в пленума на българското хирургично дружество, европейското дружество на хирурзите, българската асоциация на хирурзи и гастроентеролози, специализирания съвет по хирургия. Председател е на секцията по миниинвазивна хирургия и почетен член на лапароскопските дружества на Сърбия и Македония. Има над 180 публикации в сферата на спешната, коремната и лапароскопската хирургия. Научните му интереси са оледните въведенаот него лапароскопска хирургия, Жлъчно-чернодробна панкреасна хирургия на стомаха дуоденума, на тънко .дебело и право черво, Херниология. включваща и диафрагмална херния

БИОГРАФИЯ

Проф. Пожарлиев започва своята кариера в МБАЛ Пирдоп. В периода 1989-2012 г. проф. Пожарлиев е началник на Клиника по хирургия на МБАЛ Св. Анна, София - в сегашният й вид, структура и организация на дейността, клиниката е формирана от него. В момента проф. Пожарлиев извършва операции от високо ниво на сложност на стомах,дебело черво, панкреас,диафрагмални хернии, хернии на предна коремна стена, . Операциите може да бъдат извършени по лапароскопски метод и с робот Да Винчи .Консултаците се провеждат на ул. Солунска 42, София а операциите в МБАЛ Доверие.Не работи с фондове.


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10