Новини

Американското посолство отговори на Мария Захарова

  18.01.2022 10:11  
Американското посолство отговори на Мария Захарова

Американското посолство в Киев реагира остро на думите на руски журналист, който нарече украинците „твари”, и посочи на Русия, че никой вече не може да бъде заблуден от тактиките от Студената война.

„Ще нахлуем в Украйна. Ще вземем вашата конституция и ще я изгорим на Майдана, ще изгорим и вас (украинците). Украйна е наша земя”, заяви политическият журналист Антон Красовски, отправяйки и неприличен жест в ефир. Красовски е директор в канала RT – един от основните пропагандни лостове на Кремъл. Американското посолство в украинската столица Киев посочи, че „Антон Красовски се присъединява към Мария Захарова и другите марионетки на Кремъл” във все по-агресивната им реторика срещу Украйна.

Кремъл в момента e впрегнал всички пропагандни лостове, включително RT, за да изкара Украйна агресор, въпреки че самата Русия през 2014 г. окупира незаконно украинския полуостров Крим – акт, който не е признат международно като легитимен. Западните страни предупредиха Русия, че ако отново нападне Украйна, ще се изправи срещу санкции, каквито не е виждала досега.

Гаранциите за сигурност, които Москва иска да получи от НАТО, са напълно неприемливи. В проекта на споразумение, представен в средата на декември, Владимир Путин се опитва да изнуди НАТО да се откаже от членство в алианса на Украйна и Грузия и от разполагането на военни в Полша и Унгария. САЩ и западните им партньори посочиха на Москва, че всяка суверенна държава, каквато е и Украйна, сама може да определи бъдещето си. Западните страни посочиха ясно, че ако Русия отново извърши нападение срещу Украйна, ще се изправи срещу санкции, каквото не е виждала досега. Тези санкции ще подкопаят и без това разрушената икономика на Русия.

https://twitter.com/USEmbassyKyiv?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1482985835859480577%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Ffakti.bg%2Fworld%2F645714-amerikanskoto-posolstvo-otgovori-na-maria-zaharova-i-marionetkite-na-kremal


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10