Анализи

Бойко Борисов: В момента започнаха да чегъртат не само ГЕРБ, а и хора на Радев

  14.01.2022 15:35  
Бойко Борисов: В момента започнаха да чегъртат не само ГЕРБ, а и хора на Радев

Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов се включи извънредно в социалната мрежа Фейсбук от село Грашево, община Велинград. Той връчи дарение от ГЕРБ от 30 хил. лв. за отопление на джамията. Местните му благодариха за бързото отзоваване и подадената ръка. След кратката церемония Борисов коментира актуални политически въпроси, съобщават от novini.bg

"Винаги сме били за най-голяма ваксинация и винаги сме подкрепяли зеления сертификат", подчерта Борисов във връзка с протеста срещу зеления сертификат, организиран от "Възраждане".
"Когато "Възраждане" бяха окупирали МРРБ всички вие казахте колко хубаво било на протеста, а те чупят и трошат. Който сее ветрове, жъне бури. Или когато вървяха до Радев бяха готини. Те са друга партия, имаме различни тези, направили си протест и изведнъж станаха лоши. А защо преди година бяха добри. Не бъдете на 112 място, а извадете кадрите преди една година", предупреди Борисов.

Запитан за оставката на Цацаров, Бойко Борисов посочи, че от една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ. Не може да не ви прави впечатление, че КПКОНПИ е при кметовете на ГЕРБ и в нито едно кметство на ДПС, на БСП, нито на ИТН, нито при "Да, България". От една страна добре, от друга страна антикорупционната комисия незабавно да се събере и да изслуша Цацаров и ДАНС за обвиненията, които има към него, това предлагам", призова Борисов.
"В момента започнаха да чегъртат не само ГЕРБ, а и хора на Радев. Сега пътят на Копринката е затворен и се готви друг път, тъй като досега назначаваха само хора от Хасково. Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев", посочи Борисов.

"Не мога да знам какво са правили хората на Радев като шефове на "Булгаргаз", не знам, коментира той по повод нахлуването на спецслужбите в "Булгаргаз". Благодарение на направеното от нас България е един от най-големите транзитори на газ", категоричен е бившият премиер.

"Знам, че в вашата Конституция, която се нарушава от управляващите много често, всеки български гражданин дали е с етнос или произход, да не пропусна нещо, имат еднакви права. Затова малцинства в България няма. Ако българското правителство говори по тема малцинство би трябвало да излязат и да отговорят какво правят за македонско малцинство", отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала в спорта. "За да кажеш, че в гимнастиката са лакеите на мафията, тези хора си мислят, че са още в предизборна кампания. Имаше пост на премиера, който застава зад своя министър на спорта. И днес се обади шефът на мафията и има мир и любов. Кръстникът на мафията се обади да се оправят", каза Борисов.

"Упрекът към мен беше, че сме финансирали художествената гимнастика, но те победиха Русия - шапка до земята им свалям. Арена Армеец е препълнена, деца викат в екстаз, подкрепяйки шампионките. Кой кръстник в момента ги сдобри, на коя мафия", попита Борисов и допълни, че този кръстник стои високо и раздава задачи.

"По чаршията върви, че след пътя на Копринката, когато е затворен, искат по 70 лв. за кубик газ, ще разпитате днес, то ще излезе", коментира още Борисов.

"Под нивото ми е да се занимавам с вътрешния министър. Юристите се събраха и не мога да ви отговоря за този иск, понеже не присъствах", заяви той по повод делото му срещу Бойко Рашков.

По думите му президентът се държи като горна камара на парламента, обяви Борисов и се аргументира - "събира ги, дава им указания. Стигна се до там премиерът чак на другия ден да даде изявление, да остане без възможност да се изкаже след КСНС", посочи експремиерът.

"А този PR как ви се кара вчера, леле майко, как може да допуснете това, директивата е да се мачка ГЕРБ, как така ще питате в коя лаборатория е изследван Никола Минчев", посочи Борисов вчерашното изригване на пиара на ПП Александър Бойчев в ефира на Нова телевизия.

Местните жители похвалиха Борисов, че им идва на място, а той отговори, че и като висшестоящ и като най-низшестоящ, пак обикаля при хората.


Анкета

Одобрявате ли ветото върху предоставянето на БТР-и на Украйна, което Румен Радев наложи?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14