Свят

Изоставено в Сибир бебе оцеля при минус 20 градуса

  13.01.2022 19:30  
Изоставено в Сибир бебе оцеля при минус 20 градуса

Бебе, изоставено в Сибир, при температури, достигащи минус 20 градуса по Целзий, е оцеляло и в момента е добре, съобщава сайтът на BBC News, позовавайки се на руските власти.

Новороденото беше намерено от петима тийнейджъри в кутия за яйца на отдалечен път близо до село Сосновка край Новосибирск в петък, съобщават местни медии.

Момиченцето веднага е транспортирано до болница от родителите на един от тийнейджърите, където е било прегледано и се е оказало, че е в добро здраве.

Полицията издирва майката, като е започнало разследване за опит за убийство.

Родителите на тийнейджъра, които са транспортирали бебето до болницата, имат желание да го осиновят, но трябва да изчакат, за да видят дали няма да бъдат открити някакви негови роднини. В интервю за изданието NGS бащата на един от тийнейджърите разказва, че петимата приятели излезли на разходи в деня на православната Коледа, когато открили бебето.

Бащата и неговата съпруга били извикани от своя син и закарали бебето до болницата. Опасенията им били, че детето, за което се смята, че е открито, когато е било на около три дни, може да е получило измръзвания и няма да оцелее.

При пристигането в болницата момиченцето е прегледано от лекар, който го загрял с масаж. След като е установено, че всичко с него е наред, то е прехвърлено в детска болница, където сега се грижат за него./Fakti


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21