Шоу

Гол г*з за 500 000 лева ще ни представя на Венецианското биенале за съвременно изкуство

  13.01.2022 16:21  
Гол г*з за 500 000 лева ще ни представя на Венецианското биенале за съвременно изкуство
  google

Проектът „Ето къде си“ с куратор Ирина Баткова (сестра на прочутия адвокат и бивш собственик на "Левски" Тодор Батков) и автор Михаил Михайлов ще бъде българският участник във Венецианското биенале за съвременно изкуство. Конкурсът се състоя в края на миналата година и в него участваха 17 проекта. Изборът обаче предизвика истинска буря в арт средите заради клозетната естетика на артиста Михайлов.

Това е десетото участие на страната ни в най-стария и престижен форум за съвременно изкуство, основан през 1895 г., като за втори път конкурсната процедура се провежда от назначеното от Министерството на културата жури. Държавното спонсорство за предстоящата излагаия възлиза на 500 000 лева.

Хомоеротиката на автора фрапира не един и двама културтрегери, а границата между модерно и откровена простащина е доста размита, макар да не се наемаме да я коментираме.

Ето как реагира на новината известният социалист - художник Валентин Иванов - Кардамски:

Досега винаги съм избягвал да коментирам произведения на колеги. По изключение ще си позволя да ви представя част от инсталациите на Михаил Михайлов.
Първата се казва “Доходи”, втората “Пипни и докосни”. После няма никакво значение за мен…
Извинявам се! Възмутително е!
Пак за първи път ще изразя мнение и за съвременното родно изкуство като цяло - агресивният наплив на всякакви случайници не го развива и разнообразява. Да се разчита на възпитанието на публиката да замълчи пред всякакви чудовищни арт-безобразия и художествена немощ не е положителна оценка, драги! И пъшкането на маса финансово подплътени неграмотници пред арт-полюции - също!

 
 

Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10