Спорт

Джокович срещу друг сърбин, Григор срещу квалификант на старта в Мелбърн

  13.01.2022 14:31  
Джокович срещу друг сърбин, Григор срещу квалификант на старта в Мелбърн

Една от въпросителните в Австралия падна! Името на Новак Джокович фигурира в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем. 

Със закъснение от час и 20 минути в Мелбърн беше определено кой срещу кого ще играе в първия кръг на надпреварата, която започва на 17 януари. 

9-кратният шампион на Откритото първенство на Австралия трябва да се изправи срещу друг сърбин - Миомир Кецманович. Това може да бъде втори мач между двамата, като 22-годишният тенисист загуби преди няколко месеца на четвъртфинал в Белград. 

Естествено, този мач ще се осъществи, ако министърът на емиграцията на Австралия Алекс Хоук реши да не се възползва от правото си да отмени еднолично визата на световния номер 1. Очаква се това да бъде обявено още днес (13 януари). 

След жребия стана ясно, че Григор Димитров ще започне 12-ото си участие в основната схема на Откритото първенство на Австралия срещу квалификант. При успех, във втория кръг той ще играе срещу Беноа Пер или Тиаго Монтейро. 

Откритото първенство на Австралия започва на 17 януари. То ще се проведе на фона на скандала с Новак Джокович.

Той пристигна в страната на 6 януари, представяйки медицинско изключение, което му позволява да играе на турнира, въпреки липсата на ваксина против коронавирус. Граничните власти обаче не уважиха тази причина, анулираха визата му и го настаниха в хотел за мигранти. 

Джокович обжалва и беше освободен, но все още остава вероятността министър Хоук да вземе еднолично решение и да го върне в Европа. Според медиите в родината на тенисиста, неговите адвокати отново биха възразили срещи това решение. 

Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21