Икономика

Кирил Петков е назначил незаконно Тома Белев за зам.-министър (СНИМКА)

  13.01.2022 13:59  
Кирил Петков е назначил незаконно Тома Белев за зам.-министър (СНИМКА)

Министър председателят Кирил Петков е назначил Тома Белев на длъжността зам.-министър на околната среда и водите в нарушение на закона. Този факт получава потвърждение от публикувана на сайта на Асоциация на парковете в България (АПБ) обява за свикване на общо събрание на 16.01.2022 г. На него ще бъде избран нов управителен съвет и нов председател. АПБ на която Тома Белев е несменяем  председател, от дълго време не е свиквала общо събрание. Така, че няма как когато на 22 декември 2021 г. Тома Белев е назначен за заместник министър на екологията, той да не е бил председател на АПБ. Това означава, че освен в конфликт на интереси, Белев е и в несъвместимост да заема този пост.

При тази ситуация Кирил Петков трябва незабавно да освободи Тома Белев от поста  заместник министър на околната среда и водите. Закона е императивен и няма  възможност за тълкуване.

Точно и ясно е казано, че към деня на назначението министри и техните заместници трябва да са напуснали фирми и неправителствени организации. Ако премиерът Кирил Петков не извърши това действие означава, че въобще не го интересуват законите и може да ги нарушава, когато и както си иска.


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21