Новини

На живо: Започна протестът на Възраждане

  12.01.2022 12:33  
На живо: Започна протестът на Възраждане

Организираният от „Възраждане“ протест срещу зелените сертификати пред Народното събрание започна днес по обед на жълтите павета пред парламента.
Към 12 ч. все повече хора изпълват пространството между площад "Народно събрание". Видимо присъстващите са поне 1000, още се стичат натам по бул. "Цар Освободител" откъм паркинга до БНБ. Там са паркирани много от автобусите, превозили протестиращи от различни точки в страната. Активисти на партията на Костадинов предлагаха безплатен транспорт за желаещите да участват в демонстрацията.
Движението по "Цар Освободител" в района на парламента е блокирано.
Вчера лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ако РЗИ му наложи карантина, ще бъде принуден да я спазва, с думите: "Такива са правилата и такива са законите, които са глупави." РЗИ София впоследствие му наложи карантина, тъй като е бил контактен с председателя на Народното събрание Никола Минчев, който е болен от коронавирус. Днес директорът на столичната РЗИд-р Данчо Пенчев заяви, че ако Костадинов се появи на публично събитие, ще последват административни мерки и може да се стигне до съд.

 

,  

 

 


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21