Икономика

Пътуваме с директен полет до повече далечни дестинации

  12.01.2022 12:03  
Пътуваме с директен полет до повече далечни дестинации

Работим върху свързването на София със света само с едно прекачване, увеличаване броя на директните дестинации и привличането на повече дълги полети, преминаващи през летище „София“. Това заявиха представители на фирмата концесионер на летището в София по време на работна среща с министъра на туризма Христо Проданов, съобщиха от ресорното ведомство. 

По време на срещата бяха обсъдени проблемите на бранша, свързани с недостатъчното му финансиране, нелегалните екскурзоводи в България, неясните разпоредби, липсата на резултати от работата на информационните центрове на Организациите за управление на туристическите райони и визовия режим. 

По думите на Кабайеро проблемите с визовия режим водят до значително намаляване на потока  туристи от Близкия изток и Арабския полуостров.  Министър Проданов подчерта, че ще поеме ангажимент да съдейства за реализирането на тази идея. Той поясни, че е възможно да се изготви и  програма съвместно с Министерството на образованието за изпълнение на услуги от страна на екскурзоводите като по този начин се помогне с финансирането в кратки срокове. Предстои темата да бъде дискутирана със сектора, Министерството на туризма и Министерството на образованието.

Относно COVID кризата министърът заяви, че към момента Министерство на туризма се е договорило с Националния щаб за отпадане задължението за ваксинация на децата от 12 до 17 години, които идват в България като туристи. По този начин се цели повече хора да посетят страната.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21