Анализи Новини

Скочиха срещу зелената Стела Николова за областен управител на Варна

  11.01.2022 15:45  
Скочиха срещу зелената Стела Николова за областен управител на Варна

Истинска буря се завихря в управляващата коалиция заради Стела Николова, която беше натикана на трето място за кандидат-депутат от „Демократична България“ на последните парламентарни избори. Партията „Зелено движение“ (известни като „зеления октопод“) се опитват да намерят пост на Николова във Варна, защото не успя да влезе в Народното събрание. Те натискат да бъде сложена за областен управител на Варна, обясниха представители на управляващите, пише ПИК. За нея най-много лобирал вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е съпредседател на „Зелено движение“. Против нейното назначение обаче са вътрешно в редиците на ДБ - „Да България“ и ДСБ, но също така и „Продължаваме промяната“, и „Има такън народ“. Последните две партии искат техен човек да бъде областен управител на Варна. От „Да България“ и ДСБ предлагат да бъде тяхна квотата с друг представител, а не „зелената“ Стела Николова.

Бизнесът във Варна, както и туристическият бранш също са притеснени от каквото и да е назначение на Стела Николова. „Всички в града я познават като човек, с който няма оправия. Ни се води, ни се кара, и не може да има диалог. Тя е за стопиране на всички проекти в града и не иска нищо да се развива“, коментират представители на бизнеса и туризма. Според тях каквато и държавна позиция да заеме Николова във Варна, ще означава блокиране и западане на града и региона.

Стела Николова беше кандидат-кмет от ДБ на последните местни избори и Варна не я избра. Преди няколко години тя предизвика скандал със свое изказване като нарече чуждестранните посланици в България мишки, а причината била, че не отговорили на противоконституционните призиви на формацията й за метеж и външна подкрепа за него. "Какви посланици - мишки са изпратили Франция, Германия, Холандия и Великобритания? Херо вече я видяхме!", пишеше тогава тя. (Има предвид посланичката на САЩ Херо Мустафа - б.р.)

Преди последните парламентарни избори ДСБ и „Да България“ натикаха Стела Николова на неизбираемото трето място, което породи скандал в ДБ от страна на зелените. За трети пореден път водач там беше музикантът Стоян Михалев.

 


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14