Новини

Проф. Тодор Кантарджиев с прогноза за рекорден брой болни през седмицата

  10.01.2022 09:51  
Проф. Тодор Кантарджиев с прогноза за рекорден брой болни през седмицата

Омикрон се предава много по-бързо от Делта, развива се много по-бързо и има ниска смъртност според данните на Южна Африка. В тази държава хората са доста по-млади, което означава, че в България може да има малко по-висока смъртност. Това заяви  в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев и добави, че техният процент на ваксинирани е горе-долу като нашия.

Той отново заяви, че хората с Астра Зеника трябва да си сложат РНК бустерна доза. Заплахата за нашето общество е временната неработоспособност. Предприятията трябва да си направят график и да има заменяеми хора. Ако нещо ви дразни в гърлото, имате хрема или кихане - нека всеки да си седи вкъщи.

Бройките ще се увеличават и можем да достигнем рекорд тази седмица. Няколко неща ме притесняват - дали ако си го боледувал омикрона можеш пак да се разболееш от него.  Не ни е ясно колко ще трае имунитета от омикрона, както и защо те боли кръста с месеци.

Нещата вървят натам коронавирусът да става по-заразен, но по-малко смъртоносен. Нещата вървят натам, че април месец да поприключват, подчерта още проф. Кантарджиев.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14