Новини

Ето и последните новини за заразения с COVID екипаж на кораб във Варна

  31.12.2021 19:10  
Ето и последните новини за заразения с COVID екипаж на кораб във Варна

Регионалната здравна инспекция-Варна съобщи, че общо 13 души от 18-членния екипаж на моторен кораб "TZAREVNA" са с положителни проби за COVID-19.

В известие до медиите от РЗИ поясняват, че късно вечерта на 30.12.2021 г. е съобщено по телефона в РЗИ-Варна за установен смъртен случай на член от екипажа на моторен кораб "TZAREVNA" флаг "Малта", с неизяснена причина. Екипажът се състои от 18 души, от които 17 българи и 1 украинец. Корабът пристига от Мариупол/Украйна за смяна на екипажа във Варна.

Днес са направени бързи антигенни тестове за COVID-19 и към момента са установени 13 положителни лица. Положителните лица и контактните им от екипажа ще бъдат изолирани по домовете си с предписание на РЗИ-Варна. Разпоредена е крайна дезинфекция на кораба, след напускане на екипажа. Епидемиологичното проучване продължава, посочват от РЗИ-Варна.

Междувременно районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за смъртта на един от моряците. Той е бил готвач на кораба, който в момента е на рейд пред пристанище Варна.

„Трагедия! Това мога да кажа – голяма трагедия! Всички действия, които се изискват от приложимите международни конвенции и правилата на порта, са извършени своевременно“. Това заяви ексклузивно пред Блиц Даниел Стефанов, управителят на “НАВИБОРН“ ЕООД – операторът, който менажира моторния кораб „Царевна“.

Стефанов обясни, че веднага след като научили за трагедията, от компанията се свързали с близките на починалия. „Изразихме съболезнования. Това наистина е огромна трагедия, да не говорим, че се случва по тези светли празници…“.

Даниел Стефанов не пожела да коментира причините за смъртта на моряка, както и официалната информация от прокуратурата, че целият екипаж на борда на „Царевна“ е бил заразен с коронавирусна инфекция.

„Не съм запознат с тази информация. В момента тестват екипажа, а за причините за смъртта на моряка трябва да се произнесат съдебните медици след извършване на аутопсия. Нищо повече не мога да кажа по случая. Текат следствени действия.“, каза още Стефанов.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14