Автомобили

Mercedes-Benz – AMG усъвършенства електрическата лимузина EQS

  25.12.2021 17:56  
Mercedes-Benz – AMG усъвършенства електрическата лимузина EQS

Спортното подразделение на Mercedes-Benz – AMG, усъвършенства и луксозната лимузина EQS. Първият изцяло електрически модел Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ получи чудовищна мощност от 751 конски сили и впечатлява със специфични технологии.

Инженерите от AMG подобриха външния и вътрешния дизайн на модела, подсилиха емоционалното звучене на електрическия автомобил и добавиха към задвижващата система два по-мощни електрически мотора за чудовищна тяга и спортно ускорение.

Стандартната версия на новия Mercedes-AMG EQS 53 постига максимална обща мощност от 658 к.с. и максимален въртящ момент от 950 Нм. С пакета AMG Dynamic Plus максималната мощност може да се увеличи до 761 к.с. в режим Race Start с функция Boost. Тогава максималният въртящ момент се увеличава до 1020 Нм.

В този случай EQS 53 4Matic+ ускорява от 0 до 100 км/ч за феноменалните 3,4 секунди при батерия със заряд минимум 80%. В основната версия AMG EQS 53 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди при минимум 80% заряд на батерията.

Стандартното оборудване на Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ включва задвижване и на четирите колела, активно управление на задната ос, въздушно очакване с адаптивна система за амортисьорите.

В основния пакет на оборудването са налични и революционната технология за фаровете с дигитални светлини, както и информационно-развлекателната системата с три екрана MBUX Hyperscreen.

Луксозната лимузина Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ е получила и специален пакет за звуково изживяване, който придава ново звучене на електрическото шофиране. Системата за озвучаване на EQS 53 създава уникално преживяване с помощта на специални високоговорители, бас актуатор и звуков генератор. Тя идва в два варианта - Authentic или Performance.

Това неповторимо звуково изживяване се създава с тоналност и интензитет, който да отговаря на шофирането в момента на избрания режим на шофиране, както и може да се съобрази с желанията на водача. Пакетът включва не само оборудване за динамично шофиране, но и например високо емоционалния и завладяващ звук на моделите AMG във вариант Performance.

Новият Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ вече се предлага на българския пазар и може да се поръча във всички дилърства на генералния дистрибутор на марката у нас – „Силвър Стар”. Стартовата цена на първия електрически модел на АMG е 295 800 лева с включени удължена гаранция и сервизно обслужване за 5 години или 100 000 км, както и услугата „От врата до врата” с обхват от 15 км.

 


Анкета

Колко пари похарчихте на Черния петък?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14