Новини

Червен кмет връща 2 млн. лв. за подмяна на водопровод

  23.12.2021 14:26  
Червен кмет връща 2 млн. лв. за подмяна на водопровод
  google

Поредният скандал в Златица - кметът на общината Стоян Генов върна спечелени 2 млн. лева, предназначени за подмяна на водопровод на едни от най-проблемните улици в града. Финансирането бе спечелено от бившата кметица Магдалена Иванова през юни 2019 г. Фирмата изпълнител също е избрана с процедура през същата година. За Генов остана само изпълнението и рязането на лентата.

Административната немощ на настоящия кмет обаче доведе до сегашната патова ситуация. Вместо да се захване с дейностите по подмяна на съоръженията, Генов всяка седмица посрещаше посланици, министри, поднасяше цветя, плакети и грамоти, които с нищо не допринасят за промяната на облика на града.

Възмутени златичани коментират, че една от причините, поради която проектът така и не стартира, е защото Генов използвал всички възможни административни и процедурни спънки, с които да бъде притисната фирмата изпълнител. 
Генов е поредният редови член на БСП, който лидерката на партията Корнелия Нинова за една нощ превърна във фактор като натисна местната структура да го издигне за кмет през 2019 г. Той се смята за един от лоялните и поддръжници в Софийска област. Генов активно подпомагаше кампаниите на червения депутат Иван Ченчев, считан за един от фаворитите на Нинова.
 
"Проблемите с водата в Златица са първостепенни. По цяло лято нямаме вода или в най-добрия случай сме на режим. Това е същинско безобразие!“, коментират засегнати граждани в социалните мрежи.

Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54