Анализи

Министър Събев: Ще бъдат сменени шефовете на държавни фирми в транспорта с лоши резултати

  17.12.2021 15:48  
Министър Събев: Ще бъдат сменени шефовете на държавни фирми в транспорта с лоши резултати

Всички ръководители на държавни предприятия в сферата на транспорта, чиито финансови резултати не са добри, ще бъдат сменени. Това обяви в Русе министърът на транспорта Николай Събев.

„Обръщението ми към всички ръководители на държавни предприятия и ведомства, които имат лоши финансови резултати, лоша, некачествена работа и потребителите не са доволни от тяхната работа, няма нужда да чакат аз да поискам техните оставки“, каза той.

2,6 милиона лева ще са необходими за рехабилитация на пистата на летището в Русе и възстановяване на полетите. Това стана ясно по време на дискусия за развитието и бъдещето на въздушния и сухопътния транспорт в региона, на която участва и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Всички форуми, които засягат проблемите на транспорта, предизвикват изключително оживени дискусии в Русе. В града работят фирми от водния, сухопътния, железопътния и се очаква възстановяване на въздушния сектор.

Актуалната тема е ще има ли изобщо граждански полети от летище Русе. Министър Събев коментира кратко:

"Да, ще има".

Втората особено болезнена тема за региона е преминаването на Дунав мост, а по време на дискусията превозвачи и гранични служители назоваха проблемите и предложиха решения.

"Абсолютно всичко е решимо. Ние ще имаме облекчени процедури за преминаване на пътници и товари през Дунав мост", подчерта министърът на транспорта.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31